Dronevlucht. PWN en LMR Drilling – langste horizontaal gestuurde boring.

Middels film, drone en animatie wordt de wereldprimeur in beeld gebracht – PWN is er, samen met aannemer LMR Drilling, in geslaagd om over een lengte van 4.600 meter en op een diepte van 85 meter een nieuwe waterleiding aan te leggen onder het Marsdiep.

Dit gebeurde door middel van een horizontaal gestuurde intersectie boring van Den Helder naar Texel. Nooit eerder werd op deze diepte en over deze afstand een waterleiding aangelegd.

Wij van Dronevlucht hebben in opdracht van PWN en in goede samenwerking met LMR Drilling de werkzaamheden met diverse middelen en op verschillende hoogte vast mogen leggen. Niet alleen de boring was een grote uitdaging. De locatie was eveneens voor een drone team bijzonder.

Wij waren o.a. actief boven het gebied van de Koninklijke Marine, binnen het CTR van de Koninklijke Luchtmacht  ‘De Kooy’ en Texel. De altijd winderige Waddenzee maakte het project voor ons nog interessanter. In goede samenwerking en heldere afspraken hebben wij met ondersteuning van Defensie mooie beelden kunnen en mogen vastleggen.   

De samenwerking iTZiT/Dronevlucht hebben in opdracht van LMR Drilling en PWN de project film’s mogen realiseren. Bij deze productie zijn de diverse technieken toegepast. Vaste (schouder) camera’s, hoogtemast, drone’s en 3D animaties. Middels deze technieken wordt het hele proces in beeld gebracht. Zeker handig als veel van de werkzaamheden onzichtbaar, onderwater in de bodem van het waddengebied afspeelt. De synergie tussen film, drone en animaties zijn voor vele projecten binnen de INFRA en GWW een verrijking.

Hier kunt u nog meer informatie lezen en bekijken: www.pwn.nl/denheldertexel