+31 (0)627 025 023 info@dronevlucht.eu

Groot oppervlak als 3D model

Voor 3D GEO DATA is geen oppervlakte te groot. Wij verwerken big data tot werkbare 3D modellen. Onze data is uiterst nauwkeurig in zowel lange afstanden, kleine oppervlaktes, bijvoorbeeld 0,5ha, als grote oppervlaktes van zo’n 220ha. Hieronder een voorbeeld van een groter oppervlakte project waarbij de hoogte nauwkeurig in kaart (3D) is gebracht.

Project RWG terrein in Botlek II

Het RWG terrein in Botlek II heeft een oppervlakte van ruim 220ha (450 voetbalvelden). Middels onze RTK Drone, 9 vluchten, 2859 images, 57Gb aan data en ruim 77mln. punten (X,Y,Z waarden) hebben we deze locatie in beeld gebracht middels een 3D terrein model.

Een gedegen voorbereiding en details in kaart brengen, dat is de eerste stap. De vluchten vooraf plannen en goed communiceren met betrokken partijen, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Politie Regio Rotterdam en RWG. Hiermee zijn we in staat om in een korte tijd een dergelijke uitgestrekte locatie in kaart te brengen. Binnen dit gebied bevinden zich tal van objecten zoals hoge kranen (tot 127 meter), container opslag, transport (ook autonoom) en kantoorgebouwen. Juist dan komt de kracht en werkwijze van 3D GEO DATA naar boven. Zonder gevaar en problemen teveroorzaken zijn wij aanwezig op het terrein waar zware logistiek doorgang kan vinden.

Middels ons GCP systeem (Ground Controle Point) zorgen wij dat alles tot op de centimeter nauwkeurig in kaart wordt gebracht.

Locatie overzicht in Google Earth, inclusief hires ortho-photo

Locatie overzicht in Google Earth, inclusief hires ortho-photo. Van big-data tot werkbare 3D modellen

Data bestand (ortho photo) RWG terrein overzicht (ruim 220ha) – Afbeelding hieronder is lowres 7,6Gb

van big-data tot werkbare 3D modellen. 2.0

Deel overzicht ortho photo – RWG terrein

Detail foto – RWG terrein

Point cloud – RWG terrein

3D Model Point Cloud – Aansluiting toekomstige kade op bestaande kade

Overzicht foto – Container Terminal

3D GEO DATA: van big dataverwerking tot 3D mapping 

De toegevoegde waarde die 3D GEO DATA biedt, buiten het inwinnen van big data middels drones, is het verwerken van deze big data tot werkbare 3D modellen (3D mapping). U kunt wel zeggen dat onze toepassing, van dataverwerking en databeheer, de Mercedes is onder de 3D software modelling. Wij verwerken zonder enige moeite al deze data. Met onze ‘databeheer management tool‘ geven wij klanten op individueel niveau toegang (met bijbehorende bevoegdheden) tot al deze data. Wij leveren u de gewenste informatie zoals berekeningen, project monitoring, volume calculaties en een hoogtemeting.

De drone data is ook direct geschikt voor een Autodesk omgeving. Maar nog beter is het om uw (3D)tekeningen (AutoCAD e.d.) in onze 3D data toe te voegen. Op deze manier krijgt u de meest nuttige informatie tot uw beschikking. U kunt uwproject tot op de centimeter nauwkeurig managen. Wij kunnen u zeker ondersteunen bij engineering vraagstukken, alsook het uitwerken in Civil3D ontwerpen.

3D GEO DATA

Tijdwinst • Gemak • Nauwkeurigheid • Engineering 4.0

van big-data tot werkbare 3D modellen. bedrijfsterrein met hijskrannen. 3D mapping

van big-data tot werkbare 3D modellen. bedrijfsterrein

van big-data tot werkbare 3D modellen Appie Veraart voor hijskranen

Blijf op de hoogte van Drone Project Digitalisatie

De wereld veranderd en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee, en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via Linkedin. Of neem vrijblijvend contact met ons op via info@dronevlucht.eu of bel Appie Veraart via +31(0)627 025 023.