+31 (0)627 025 023 info@dronevlucht.eu

Digital Twins, project data en drones

Data inwinnen, processen, verrijken en delen.  Het digitaliseren van projecten voor o.a. Netbeheerders, Infrastructuur en GWW.

Het digitaliseren van projecten/objecten, en deze verrijken met (engineering)tekeningen, Klic-meldingen en andere vormen van data, is de uitdaging voor de komende jaren. Wat leggen we vast? Hoe leggen we het vast? en op welke manier ontsluiten we deze informatie?

3D GEO DATA

De wereld waarbinnen wij actief zijn is zo specifiek, dat wij met onze kennis en ervaring, dit hebben los getrokken van Dronevlucht, onder de naam ‘3D GEO DATA.com‘. De markt van Netbeheerders en (onder)aannemers praten over digitaliseren en ‘Twins’. (Twins: een digitale kopie van de werkelijkheid buiten).

Wij zijn innovatief en lopen voorop, als het gaat om 3D digitaliseren van projecten. Het inwinnen van data, het processen, het verrijken en ontsluiten van deze data, is de kern waarmee we ons bezig houden. Wij verzamelen data, beheren data en zorgen ervoor dat u als klant beschikt over een weelde aan informatie. En middels een autorisaties-plan krijgt een ieder toegang met de daarbij behorende rechten. Dit alles in een veilige ‘in-the-cloud’ oplossing.

Wij winnen data in op twee manieren. Dat is middels ‘Photogrammetry‘ en ‘Lidar technology‘. De een op basis van hires foto’s en mapping en de andere middels laser impulsen. Beide data zeer accuraat en in hoge kwaliteit. De gewenste data informatie, het object/project bepaald welke toepassing het meest geschikt is. Landmeten met drones voor engineering

 3D terrein modellen op X,Y en Z waarde.

Een nul-meting, het terrein nauwkeurig vastleggen, of een digitale basis creëren waarmee u verder kunt werken in bijvoorbeeld AutoCAD, Civil 3D en/of GIS systemen? Wij kunnen doormiddel van de ingevlogen gegevens (foto’s/point cloud) een 3D terreinmodel generen. Op deze manier heeft u direct inzicht in alle relevante gegevens (X,Y en Z waarde), en altijd up-to-date. Engineering- of ontwerpafdeling kan tekeningen/Klic-meldingen invoeren, terwijl andere het project kunnen benaderen, via onze Survey Portal, een een view-modus om het in te zien.

Onze nauwe samenwerking met gerenommeerde engineering bureau’s en onze landmeet specialisten, zorgen ervoor dat we vooruitstrevend zijn en blijven, als het gaat om de kwaliteit van data. Handig als u in een keer beschikt over: 1) een nauwkeurige orthofoto, 2) puntenwolk geschikt voor engineering (duizend tot miljoenen XYZ-punten), 3) hoge kwaliteit .las of .kmz bestand t.b.v. Google Earth e.d. 4) eventueel aangevuld met overzicht film- en fotomateriaal.

Wij vliegen data in voor o.a.:

En als we dan toch ter plaatsen zijn kunnen net zo makkelijk het systeem omwisselen of aanpassen zodat we ook mooie foto’s en/of film beelden kunnen maken. U vraagt, wij vliegen. Landmeten met drones voor engineering.

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze hoogvliegers. 

Dronevlucht. Digitize your project.