+31 (0)627 025 023 info@dronevlucht.eu

3D GEO DATA

Projectinformatie digitaliseren met drone mapping

Wij zijn 3D GEO DATA. Wij leveren door middel van drone mapping data waarmee u van accurate projectinformatie wordt voorzien. Deze data winnen we in op de meest veilige manier, voor zowel mens, dier als omgeving. Voor het inwinnen van data vanuit de lucht zetten we professionele drones in. Dit wordt ook wel 3D landmeten genoemd.

Wat is drone mapping?

Drone mapping is het inwinnen van zeer nauwkeurige data met drones. Zo digitaliseren we projecten, objecten en de omgeving. Dit wordt tegenwoordig ook wel Digital Twinsgenoemd. Als onafhankelijke geodata specialist is ons doel het verbeteren van de project performance van onze klanten

Digitaliseren op het hoogste niveau

Met drone mapping bieden we ondersteuning aan GWW en infrastructuur engineers om een project sneller en beter te ontwerpen, om het inzicht op het gebied van maatvoering te verbeteren en om te calculeren. Met ons complete pakket kan eenproject op een innovatieve wijze worden gemanaged en gepresenteerd en beschikt uw projectmanagers engineers- en bedrijfsbureau altijd over de meest actuele gegevens. Middels een autorisatieplan kunnen er per individu de juiste rechten worden toegekend.

Project simulatie

Ook inzicht krijgen in de ondergrondse infrastructuur? Met project simulatie geven wij zowel bovengrondse als ondergrondse infrastructuur weer. Belangrijke ondergrondse infrastructuur kan bestaan uit o.a. KLIC-meldingen, kabels, leidingen, putten, zinkers en tunnels. Ook de elektromagnetische straling rondom een tracé kan worden weergegeven, zodat hier bij de aanleg van andere infrastructuur rekening mee kan worden gehouden. Wij bootsen de ondergrondse infrastructuur na middels engineering tekeningen en Klic-meldingen, die we vervolgens toevoegen aan de 3D Survey Portal.

Wij digitaliseren projecten op het hoogste niveau. Door innovatief te werk te gaan en altijd uit te kijken naar nieuwe technieken, lopen we voorop op het gebied van digitaliseren.

Benieuwd naar ons portfolio op het gebied van digitaliseren?

Waarvoor wordt drone mapping gebruikt?

3D GEO DATA werkt onder andere in opdracht van en voor aannemers op het gebied van GWW en infrastructuur, ingenieursbureaus, netbeheerders en drinkwatermaatschappijen. Wij mogen drone operaties uitvoeren in alle gebieden.Als wij niet mogen vliegen, dan vliegt er niemand. Dit doen we uiteraard volgens de Europese wetgeving, waarbij veiligheid op nummer 1 staat. Ook zijn we volledig gecertificeerd en verzekerd. Wij vliegen onder andere boven:

• Dorpen en steden
Natura 2000-gebieden
• CTR / gecontroleerd luchtruim
• Kantoor klein industrie
• Infrastructuur
• Spoorwegen
• Kunstwerken
• Offshore
• Haven- en industriegebieden
• Hoge objecten
• Nachtvluchten


Door deze gebieden in kaart te brengen met een drone worden onveilige situaties voorkomen. Vaak gaat het om grote, gevaarlijke of lastig toegankelijke gebieden. Met een drone kan de omgeving in kaart worden gebracht zonder dat er mensen in gevaar komen. Een drone vliegt gemakkelijk over en langs obstakels. Ook als er geen toegang is tot een grondgebied, dan is de oplossing vliegen met drones. Het resultaat is een gedetailleerd 3D model van de omgeving en objecten.

Veiligheid voorop

Onze drone operaties vallen binnen de luchtvaartsector. Daarom staat bij 3D GEO DATA veiligheid voorop. Bij alles wat we doen staat de veiligheid van mens, dier en omgeving bovenaan. 

Onze aanpak

Onze aanpak bespaart u als klant veel tijd en kosten. U hoeft zelf niet te investeren in kostbare hard- en software. U mag altijd rekenen op betrouwbare data van hoge kwaliteit. We beschrijven in het kort onze aanpak.


1. We winnen nauwkeurige data in door middel van PPK en RTK vluchten met drones.
2. De data wordt verwerkt op een veilige locatie in onze 3D Survey Applicatie.
3. Mogelijkheid tot het verrijken van data door het toevoegen van design, engineering tekeningen en KLIC-meldingen.
4. U heeft direct inzicht in alle data, zoals afstanden, hoogtemetingen, grondverzet, volume calculaties, de ligging van objecten.
5. De data
kan eenvoudig worden gedeeld.
6. De 3D Survey Portal
biedt 24 uur support (Engels/Nederlands).
7. Wij zorgen voor de noodzakelijke rapportages.

Welke geodata kunnen we inwinnen en inzichtelijk maken?

Met behulp van fotogrammetrie (orthofotografie) en/of LiDAR zijn de volgende toepassingen mogelijk bij 3D GEO DATA:

• Oppervlaktemeting
• Tracé-meting
• Objecten meting
• Volume berekening
• Grondverzet berekening
• Inzichtelijk maken van de aanwezige infrastructuur
• Project monitoring
• Project simulatie
• Data triangulatie voor onder andere machinebesturing

Warmtemeting en hoogte inspectie behoren ook tot de mogelijkheden.

Inwinnen van data middels drones. 3D inmeten, 3D engineering, 3D visualisatie. Dronevlucht & 3D GEO DATA

Inwinnen van data middels drones. 3D inmeten, 3D engineering, 3D visualisatie. voorbeeld 3D survey portaal

Onze 3D landmeet projecten

In 2015 zijn we begonnen met de eerste 3D landmeet projecten. Inmiddels zijn we 6 jaar en meer dan 100 projecten verder en rijker aan ervaringen, waarmee we vandaag de dag onze klanten bedienen. In deze tijd hebben we ook een aantal prachtige Europese primeurs aan ons portfolio mogen toevoegen. 

Lange tracés en grote oppervlaktes

Geen afstand is voor ons te lang en geen oppervlakte te groot. Onze data is uiterst nauwkeurig. Lees meer over projecten van lange tracés en grote oppervlaktes.

Vraag een offerte aan voor drone mapping

Heeft u interesse om uw project naar een hoger niveau te brengen? Of het nu gaat om een ad-hoc of een lange termijn project, wij bieden mogelijkheden voor het inwinnen van big data in uw voordeel

Blijf op de hoogte van Drone Project Digitalisatie 

De wereld veranderd en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee, en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via Linkedin.