+31 (0)627 025 023 info@dronevlucht.eu

Woonwijk als 3D model

3D GEO DATA brengt woonwijken en straten gedetailleerd in kaart. Alvorens wij daadwerkelijk onze vlucht tot uitvoer brengen, is de voorbereiding in volle gang. Vliegen met een drone boven woongebied houdt meer in dan u denkt. Veiligheid gaat boven alles.

Voorbereiding

Het vluchtplan, de risicoanalyse en de mitigerende maatregelen vragen vooraf alle aandacht. Het team wordt daags vooraf en op de dag van de vlucht(en) uitgebreid gebrieft. De nodig maatregelen zijn getroffen. Omwonenden en betrokkenen hebben een brief ontvangen en waar nodig liggen flyers klaar om uit te delen. Met een speciale pagina op de website krijgen geïnteresseerden nadere toelichting. Nadat de nodige instanties op de hoogte zijn gesteld, kunnen wij onze activiteiten met de grootste zorg en veiligheid uitvoeren.

Digital Twin

Data processing kan direct bij terugkomst op kantoor worden gestart. Krachtige servers met de nodige rekencapaciteiten zorgen dat de data binnen 24 uur beschikbaar is. Een gedetailleerd 3D model wordt als point cloud gegenereerd. De werkelijkheid van buiten ligt nu als een kopie vast een in 3D puntenwolk. Een Digital Twin van de woonwijk. Via onze 3D Survey Portal krijgt u toegang tot alle data.Middels een autorisatie-plan krijgen engineers, klanten en stakeholders toegang tot deze data. Van ‘Only View’ tot ‘Edit’, het downloaden van data, het uploaden van (AutoCAD) tekeningen, veel is mogelijk. 3D GEO DATA legt ook drone data ten behoeve van BIM-objecten en constructies vast.

Impressie: gedetailleerde puntenwolk (3D point cloud) middels photogrammetry.

Rapportage

Alles kan middels een rapportage worden aangeleverd. Of het nu de meting zelf betreft of de nodige maatvoeringen en berekeningen. In een handomdraai wordt een begeleidende rapportage eenvoudig toegevoegd. Het bespaart u vaak veel tijd als u dit niet zelf hoeft uit te werken    

Bouwkundige opname

Vraagt de situatie naar nog meer details dan zichtbaar wordt uit de Digital Twin, dan kan 3D GEO DATA de situatie van woningen, objecten en kunstwerken bouwkundig vastleggen.

Super hi-res grid fotografie

Gedetailleerd en gestructureerd gaan de drone en camera te werk. Niets wordt over het hoofd gezien. Wat normaal vanaf de grondpositie gebeurt (Schouwen), doen wij vanuit de hoogte. Het grote voordeel hiervan is dat niet alleen het zijaanzicht maar ook het bovenaanzicht kan worden meegenomen. Alles in beeld tot op de mm nauwkeurig.

Impressie: hoge resolutie bouwkundige grid fotografie (schouwen 2.0). Van 1) grid model naar 2) basisbeeld en 3) 42MP foto.

Project digitaliseren met drone mapping

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en toepassingen voor uw bedrijf of project? Neem dan contact met ons op. Tijdens een demo gaan we verder en dieperin op uw vraag en materie.