LMR – TenneT – Hollandse Kust Zuid

LMR heeft Dronevlucht gevraagd om het projectfilm te maken van ‘uitvoering van de horizontaal gestuurde boringen (HDD) zeeweringwerken voor het offshore net Hollandse Kust (zuid)’.

Gedurende de uitvoering hebben we de gewenste momenten vastgelegd middels drones en vaste camera’s. Dronevlucht heeft de complete productie inclusief montage aangenomen. Onze activiteiten waren zowel boven land als boven zee (offshore). Omdat er veel activiteiten zijn welke ondergronds of onder de zeebodem plaatsvinden is er gebruik gemaakt van een animatie. Op deze manier worden de werkzaamheden het het complete project beter in beeld gebracht. De Maasvlakte (II) is een dynamische omgeving waar op logistiek gebied zeer veel gebeurt. Alle werkzaamheden blijven doorgaan ook tijdens de productie. Het is altijd mooi om met een drone boven de Rotterdamse haven te vliegen.

Project details

Op het windmolenpark Hollandse Kust (zuid) zijn twee offshore hoogspannings AC-onderstations en kabelsystemen naar het onshore hoogspanningsnet voorzien.
Elk kabelsysteem zal bestaan uit twee circuits die elk bestaan uit een driekernige 220kV AC-zeekabel die zal worden gebruikt voor het onshore-gedeelte.
De aanlanding van de kabels wordt voorzien via een geschat aantal van vier vooraf geïnstalleerde ondergrondse hogedichtheidpolyetheen (HDPE) -leidingen, elk met een lengte van ongeveer 500 meter, tussen de zeebodem en een landstation.

Hieronder krijgt u een korte indruk van de werkzaamheden.