Dronevlucht Defensie gebied De Kooy

In samenwerking met LMR Drilling, PWN, Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine realiseert Dronevlucht unieke beelden.

Het project betreft het langste geboorde tracé ooit in Nederland. Over een lengte van 4,6 kilometer, van Den Helder naar Texel, realiseert LMR Drilling uit Duitsland in opdracht van PWN een nieuwe drinkwaterleiding. Dronevlucht is gevraagd om dit project in mooie drone beelden vast te leggen. Over een periode van enkele weken zullen wij een drietal dagen diverse momenten vastleggen.

In samenspraak met de Koninklijke Luchtmacht en de Marine voeren wij diverse vluchten uit boven Den Helder (De Kooy) en Texel.

Onze vluchten vinden plaats binnen het CTR-gebied (D) en bevind zich direct in de aanvliegroute van de Luchtmacht en boven het grondgebied van De Marine. Hierdoor zijn heldere afspraken, goede samenwerking en direct communicatie van groot belang. Zo is ons drone team versterkt met twee extra observers van de Luchtmacht die direct contact hebben met de verkeerstoren.

Op onze eerste dag hebben wij in 55 vliegminuten voor ruim 19 minuten bruikbare beelden kunnen vastleggen. Met dank aan ons droneteam (5 pers.)