Drone landmeten over >13km tracé

Het inmeten (landmeten / survey / drone data) met behulp van drones is inmiddels bij meerdere bedrijven bekent. Maar dan krijg je de volgende vraag:

• hoe krijg je een langer tracé compleet in kaart zoals bij tracé voor de infra structuur?
• wat is de nauwkeurigheid van de data over een dergelijk lang tracé?
• hoe verwerk je de data?
• wat kunnen we met al deze data?

Dronevlucht heeft als eerste organisatie, een dergelijk tracé (van ruim 13km) geheel succesvol in kaart gebracht. Een dergelijk project valt of staat met een professionele aanpak, een sterke discipline, juist vooraf bij de voorbereidingen en planning. Er komt veel bij kijken… welke output is gewenst/noodzakelijk, de verschillende grondeigenaren met hun eigen wensen, diverse betrokken partijen (gemeente/politie/luchtverkeersleiding/industrie/NS), hoe en wat te doen op locatie, het uitvoeren van de vluchten en de dataverwerking. Op deze manier, op onze wijze van aanpak krijg je lange tracés compleet in kaart.

De gewenste nauwkeurigheid wordt vooraf met de klant bepaald. Waarna we het vluchten in ons systeem klaar zetten voor uitvoering. Als voorbeeld halen we een resolutie van 2-3 cm per pixel, met elk een eigen XYZ-waarden tot 15-20mm nauwkeurig. Onze grond controle punten (GCP’s), welke we gebruiken zijn zeer nauwkeurig tot wel 2-5mm.

Big dataverwerking – 3D Mapping – Project registratie, analyse  en monitoring

De toegevoegde waarde welke dronevlucht ook nog heeft, buiten het in inwinnen van big-data middels drones, is het verwerken van deze big-data tot werkbare 3D modellen / 3D mapping, en dit alles in-the-cloud omgeving. Je kunt wel zeggen dat onze toepassing, van dataverwerking en databeheer, de Mercedes is onder de 3D software modelling. Wij verwerken zonder enige moeite al deze data (big-data). Middels onze ‘databeheer management tool‘ geven wij klanten op individueel niveau toegang (met bij behorende bevoegdheden) tot al deze data. Wij leveren u de gewenste informatie zoals o.a.; berekeningen, project monitoring, nulmeting/schouwen, volume calculaties en hoogtemeting. Onze data (grondverzet data) kan ook geschikt gemaakt worden voor machinebesturing (GPS/GEO instrumenten). Hierdoor heeft de machinist de meest up-to-date informatie. Middels deze date worden o.a. graafmachines en bulldozers aangestuurd.

 

De drone data is ook direct geschikt voor een Autodesk omgeving. Maar… nog beter is het om uw (3D) tekeningen (AutoCAD e.d.) in onze 3D data modellen toe te voegen. Op deze manier krijgt u de meest nuttige informatie tot u beschikking zonder dat u uw netwerk overbelast. U kunt uw project tot op de centimeters nauwkeurig managen.

Kijk ook eens naar… Landmeten 220ha perfect in beeld middels drone

Hieronder enkele beelden uit een infra project waarbij een leiding tracé (>13km) in kaart hebben gebracht.
Zo vliegen wij boven uitgestrekte weilanden, spoor (NS) als ook industrie en bewoond gebied (straten/dorpen en steden). Dronevlucht is ‘Fully Certified’.

Basis van de pointcloud

Dronevlucht. We create…
Tijdwinst • Gemak • Nauwkeurigheid • Engineering 4.0