3D mapping – Survey data met Drone

DroneVlucht.eu verzameld data door gebruik te maken van drones. De data wordt in bijvoorbeeld een .las bestand klaar gezet voor AutoCAD en Civil3D zodat (civiele) engineering deze data prima kan verwerken.

Het gebied wat we in kaart willen brengen wordt in onze vlucht-software geüpload. Op deze manier kunnen we de vlucht vooraf berekenen en/of beïnvloeden. De parameters worden aan de hand van de wensen/eisen bijgesteld zodat we altijd het juiste resultaat behalen. De nauwkeurigheid van het systeem is <2cm (X,Y,Z-waarden).

Als we kijken naar een gemiddeld project-vluchten dan vliegen we op ongeveer 60 meter hoogte, maken we 150-250 super hires beelden (na gelang het totale oppervlakte) en krijgen we een basis bestand, orthofoto wat ongeveer ‘350MB .tif’ en ’60MB .jpg’ groot is. De puntenwolk (die bij het bereken wordt bepaald) wordt bijvoorbeeld in een .las bestand weg geschreven. Op deze manier kan de engineering het bestand inlezen in AutoCAD e.d.

Hieronder krijgt u een indruk van de mogelijkheden. Bij dit voorbeeld hebben we een ‘nul-meting’ uitgevoerd in Nieuwdorp, bij een afval- ,opslag- en verwerkingsbedrijf. Survey met behulp van een drone is geen toekomst, maar dat dag van morgen.

Voorbeeld tijdens het berekeningsproces. (3D mapping)

 

Voorbeeld tijdens het berekeningsproces. (3D mapping)

 

Voorbeeld fotodetail