+31 (0)627 025 023 info@dronevlucht.eu

ROC gecertificeerd (LUC)

 

2021 is het jaar van de overgang. De Nederlandse wetgeving wordt een Europesche wetgeving.

Er is veel te doen rondom de Europesche wetgeving voor het vliegen met drones. 2021 wordt het jaar van de omschakeling. Wij zien dit hele proces als een groei naar volwassenheid. Om ruis in de communicatie te voorkomen zullen wij hier niet te ver op ingaan, maar verwijzen wij u naar publicatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Regels voor ROC houders.

In de Europesche wetgeving wordt Nederland verder opgedeeld naar verschillende gebieden waar wel of niet mag worden gevlogen, met de juiste papieren/certificaten (LUC-regelgeving). Hieronder ziet u een weergaven van de opdeling van Nederland.

Een gecertificeerde drone specialist is en blijft belangrijk.

Waarom zou u gebruik moeten maken van een gecertificeerde “Drone professional” ? Wie is verantwoordelijk indien het fout gaat, bent U dat?

Voor velen lijkt het misschien een appeltje eitje om een drone aan te schaffen. U loopt zo de winkel binnen of koopt er een via een webshop, en vliegen maar. Was het maar zo eenvoudig… nee dus (ook dat gaat veranderen), want het is toch een onbemand vliegtuig en valt binnen de wetgeving van de luchtvaart.

Essentiële zaken moeten gewoon goed geregeld zijn. Een drone is een systeem (piloot + op afstand bestuurbaar object) dat valt onder de Europesche luchtvaart-regeling. Dit houdt veel meer in dan dat u in eerste instantie denkt. Wij zijn BNUC-S gecertificeerd RPAS pilot. ROC gecertificeerd – Afgifte ROC nr. 50/2017 – Drone Instructeur, en werken naar een LUC regeling.

Werken met Dronevlucht, is werken met professionals op high-level.

Verzekerd zijn voor het de uitvoering van een drone project

Als bedrijf of organisatie wilt u geen enkel risico lopen. U wilt hebben dat er binnen uw projecten op een verantwoordelijke wijze gewerkt wordt. Zo wilt u ook verzekerd zijn bij calamiteiten. Weet wat u in huis haalt ? Zijn het de juiste mensen met de juiste kennis en vaardigheden? Vraag bijvoorbeeld of de organisatie/drone team verzekerd is voor derde, naar de bedrijfsontheffing/ROC (LUC), naar het certificaat van de piloot (Pilot ID Card) of naar het veiligheidshandboek (OM) van het bedrijf. Deze moet men altijd kunnen overhandigen of aan u kunnen tonen.

Wij hebben de zaken goed geregeld !
Wij beheersen het vaartuig (Drone/RPAS) als geen ander !
En onze professionals weten aan welke output en eisen voldaan moeten worden !

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden ? Praat eens met een van onze hoogvliegers.